Pausen är slut, nu startar andra halvlek!

Jag delar upp läsåret i två halvlekar, som en fotbollsmatch, höstterminen är första halvlek & vårterminen är andra halvlek.
Nu har det varit halvtidsvila och efter första halvlek leder jag matchen. 😉💪🏻
Jag vill stå där i juni månad och vara en vinnare & veta att jag har gjort mitt absolut yttersta, haft bra inställning, härlig vilja, varit positiv & glad.
Har jag det vet jag nämligen att jag kommer att vinna matchen. 🏆
Man tävlar bara mot sig själv och ingen annan, ens prestationer ska hela tiden bara bli bättre & bättre och det är du själv som bestämmer hur det ska sluta, din bonus kan i slutänden blir ett bra resultat.
Det viktiga är att man hela tiden gör sitt bästa och tänker positivt.
Här kommer en oerhört bra mening som jag fick lära mig i årskurs 1-3 av min underbara och fantastiska lärarinna, Irene Gunne.
Hon sa alltid till oss hur vi skulle tänka för att klara uppgifterna bättre och för att skolan skulle bli lite roligare.
Hon sa, tänk så här: ”Jag vill, jag kan och det är roligt!”.
När jag nu i vuxen ålder tänker på detta är det klockrent att tänka så oavsett uppgift eller hinder som man har framför sig.
Jag jobbar nu utifrån detta med mina elever, men även med mina egna barn, framförallt i deras skolarbete & det känns hur bra som helst när de börjar komma in i tänket.
Nu börjar alltså våren och terminen för våra barn i skolan, se nu till att vinna matchen, stå där i juni månad och känn dig som en vinnare, tro på dig själv och gör ditt bästa.
Med detta önskar jag alla en superbra termin, en kanonfin vecka & en underbar dag – BAAM!👊🏻
Kunskap, glädje & kärlek! ❤
//Rickard